DWV Heren pakken eerste winst in de competitie

DOESBURG – De mannen van DWV zaten de afgelopen periode in de hoek waar de klappen vielen. De eerste drie wedstrijden van de competitie in de 3e klasse D werden verloren. Reden voor trainer Hans van ’t Hul om per direct te vertrekken. Dat nieuws sloeg in als een bom, vooral omdat de trainer niet de moeite nam om zijn vertrek mondeling toe te lichten.

Na een gesprek met het bestuur, werden de boosheid en frustraties hierover terzijde geschoven. Dus werd er afgelopen week voluit getraind. Voorzitter André Vreman. “Het is compliment waard om te zien hoe ze met zijn allen dit verlies voor hen als team en DWV verwerken. Ik heb afgelopen maandag zelf ook mogen ervaren en ze pakken het heel goed op. Fanatisme en gedrevenheid om samen nog wat van het seizoen te maken. Dat zag ik vrijdagavond en vanavond tijdens de wedstrijd ook”.

Die wedstrijd ging tegen DBD 1 uit Best en werd natuurlijk gadegeslagen door de “harde kern van DWV”, een trouwe ploeg supporters die het team blijft steunen door dik en dun. Nadat de aanwezigen gevraagd was een moment van stilte in acht te nemen, vanwege het overlijden van erelid Herman Otten, gooide de scheidsrechter om kwart voor zeven de gesponsorde bal van Nicole & Jay Rutten in het water. De ploegen oogde nerveus in het 1e part en het spel ging dan ook, door de vele missers op de beide doelen, snel op en neer. DWV kwam met 0-2 op achterstand, maar gelukkig mocht Berry te Kamp vanaf 5 meter 1-2 aantekenen. Ook in het 2e part was er sprake van nervositeit. Beide ploegen kwamen twee keer in een overtalsituatie, helaas wist geen hiervan te profiteren. Jan Eenstroom deed het op zijn eigen manier en frommelde, na een solo aan de rechterkant van het veld, de bal in de korte hoek van de tegenstander 2-2. Het 3e part was het beste part van de thuisploeg. Gelegenheidscoach Roel Smeenk maande zijn team tot rust en productiviteit. Vanuit een manmeer situatie tilde Thieme Smeenk de stand naar 3-2. Zijn broer Thomas wilde hier niet voor onder doen en tikte de bal achter de Brabantse goalie 4-2. Berry te Kamp mocht vanaf 5 meter nog een keer aanleggen en knalde 5-2 in de touwen. DBD deed nog wel wat terug, vanuit een manminder situatie voor DWV werd het 5-3. Gelukkig tilde DWV het verschil weer naar 3, René Giesbertsen schoot vanuit een manmeer situatie knap in korte hoek binnen, 6-3. In het 4e part speelde DWV de wedstrijd uit. Spannend bleef het wel tot aan het einde, maar ze kwamen niet meer in gevaar. Vooral door goed verdedigingswerk achterin bij met name manminder situaties. De mannen uit Best kregen de bal simpelweg niet in, tot grote frustratie van de coach. Zijn gedrag leverde hem nog een gele kaart op. DWV liep uit naar 7-3 door Thieme Smeenk, die hiervoor wel een “Messi –truc” nodig had. 8-3 werd het wederom door René Giesbertsen. Normaliter één van de keepers van DWV, maar Martin Hofstede verdedigde zijn doel met het mes tussen zijn tanden, dus aflossen was niet nodig. Het bleek dat hij als veldspeler ook goed uit de voeten kon, want uit een overtalsituatie voor DWV wist hij wederom de keeper van de tegenpartij in de korte hoek te verschalken. DBD scoorde nog twee keer, maar zij kregen veel meer mogelijkheden om eventueel een punt uit Doesburg mee naar huis te nemen. Maar liefst vier overtalsituaties en een strafworp werden tot geluk van het ruim aanwezige publiek in Zwembad Den Helder niet benut en dus kon DWV zich opmaken voor de 1e winstpartij van het seizoen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.