Home / Dieren / Kwartetten met vossen

Kwartetten met vossen

DIEREN – Zaterdag vond de Nacht van de Nacht plaats. Scouting Dieren had hiervoor een leuke activiteit opgezet. Om 18.30 uur melden zich veel deelnemers aan de voet van de Dierense Toren, alwaar ze zich moesten inschrijven. In totaal hadden zich 77 deelnemers ingeschreven. In groepen van zo’n 20 deelnemers werd uitgelegd wat de bedoeling was van de opgezette vossenjacht met educatief karakter. Na de uitleg werden de groepe opgesplitst in groepjes van zo’n 5 á 6 personen.

Elk groepje kreeg zes kaartjes met daarop de eigenschappen van nachtdieren. Vier eigenschapskaarten vormden één kwartet. Deze vos was aanwezig in het Carolinapark. Dit was het te vinden nachtdier. De groepjes dienden onderling eigenschapskaarten te ruilen om een kwartet te krijgen. Als de deelnemers het kwartet inleverden bij het betreffende nachtdier, dan kreeg de groep een bonuskaart met daarop aanvullende informatie over dit dier. Ook kreeg het groepje zes nieuwe eigenschapskaarten en begon het opnieuw.

Het was een gezellige drukte in het Carolinapark. Doordat de openbare verlichting was uitgeschakeld was het een feest van dansende lichtjes van de zaklampjes van de deelnemers. Deze avond waren 21 vrijwilligers van Scouting actief. Veertien vossen, de nachtdieren in het park, verkeersregelaars, EHBO-ers, AED-bedieners, coördinatoren en natuurlijk de vrijwilliger van de Dierense Toren maakten het evenement mogelijk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.