Home / Regio / Informatie over Achterhoekse onderduikers gezocht

Informatie over Achterhoekse onderduikers gezocht

REGIO – Het Achterhoeks Museum 40-45 in Hengelo Gelderland is, ter voorbereiding op de nieuwe expositie voor 2013 ‘Onderduiken in de Achterhoek’, op zoek naar alles wat met onderduiken te maken heeft.

Daarbij kun je denken aan nog bestaande onderduikplaatsen, tastbare objecten die toen gebruikt zijn, foto’s of documenten die met onderduiken te maken hebben of zelfs mensen die in de oorlog ondergedoken hebben gezeten of geholpen hebben.
Het museum in Hengelo wil graag hun verhalen optekenen en eventueel beeld opnamen maken. Op dit moment wordt al gewerkt aan een 1:1 replica van een authentieke onderduikzolder uit Lichtenvoorde.
“Mocht u zelf niets hebben maar kent u misschien mensen in uw omgeving die ons kunnen helpen, breng ons dan als u blieft in contact met die betreffende personen’, aldus Jean Kreunen van het kleine maar fraaie en professionele museum in Hengelo.
Achterhoeks Museum 40-45, Marktstraat 6 7255 CA Hengelo Gld. E-mail: info@museum40-45.com of bel met 0575-463942 Jean Kreunen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.