Home / Eerbeek / Politie in gevecht om Eerbeeks feestje te beëindigen

Politie in gevecht om Eerbeeks feestje te beëindigen

EERBEEK – De politie onderzoekt vernielingen die zondag aan een auto en aan een woning in Eerbeek zijn gepleegd. Er zijn vier aanhoudingen verricht nadat bij de meldkamer rond 19.15 uur de melding over de vernieling binnen kwam. Iemand had een ruit van een woning aan de Ruijgenbosweg vernield. Ook was er op straat een autoruit ingeslagen.

Eén van de later aangehouden verdachten, een 35-jarige Eerbekenaar, vluchtte naar een pand aan de A.C.W. Staringstraat, waar een feestje was. Diverse bezoekers daarvan keerden zich tegen de politie. Er werd gescholden en bedreigingen geuit. Eén van de feestgangers, een 15-jarig meisje uit Apeldoorn, sloeg zelfs één van de agenten. Zij is daarom aangehouden, waarbij zij zich hevig verzette. Tijdens haar aanhouding probeerde een 47-jarige man uit Apeldoorn dit te verhinderen door de agenten hardhandig bij haar weg te houden. Ook hij is aangehouden.
Terwijl de agenten het feest wilden stoppen, werd één van hen aangevallen door een 17-jarige jongen uit Eerbeek. Hij probeerde de agent te slaan, waarop hij is aangehouden. Ook is een 47-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor het belemmeren van deze aanhouding. Alle verdachten zijn naar het politiebureau gebracht waar ze zijn ingesloten voor verhoor.

De politie stelt een verder onderzoek in en verwacht meer aanhoudingen te verrichten. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.