Home / Dieren / Verkeerscontrole Dieren levert belastingdienst 80.000 op

Verkeerscontrole Dieren levert belastingdienst 80.000 op

DIEREN – In totaal 79.280,- euro aan openstaande belastingschulden, 25 in beslag genomen voertuigen waarvan er twee direct zijn afgevoerd, drie processen verbaal voor een te hoog promillage aan alcohol achter het stuur, dertien processen verbaal voor diverse andere verkeersovertredingen en een aanhouding voor belediging van een politieambtenaar. Dat was het resultaat van een grote verkeerscontrole in Dieren.

Politie en Belastingdienst hebben vrijdag tussen 17.00 uur en middernacht controleposten ingericht op de Arnhemsestraatweg en de Doesburgsedijk, zodat al het verkeer in beide richtingen van en naar Dieren gecontroleerd kon worden. Maar liefst 4.042 bestuurders en/of voertuigen werden aan een controle onderworpen.

De grootste vangst betrof openstaande belastingschulden. 16.780 Euro werd direct geïnd. De totale waarde van de twee in beslag genomen en afgevoerde auto’s en de 23 beslagleggingen vertegenwoordigen een waarde van 62.500 euro. De bestuurders van de 23 beslagleggingen mochten hun voertuig weer meenemen onder voorwaarde dat zij binnen een termijn van zes weken de openstaande belastingschuld vereffenen. Anders raken zij alsnog hun voertuigen kwijt.

Grote verkeerscontroles zijn belangrijk om mensen bewust te maken van veilig verkeersgedrag. “Controles op snelheid, het negeren van rood licht, het dragen van de gordel, het dragen van de helm, controles op voertuigen en controles op het gebruik van alcohol in het verkeer blijven noodzakelijk om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen,” aldus een politiewoordvoerder.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.