Home / Velp / Unieke foto’s uit Nieuw Velp Zuid

Unieke foto’s uit Nieuw Velp Zuid

VELP – Ontmoetingscentrum De Paperclip in Nieuw Velp Zuid bestaat 35 jaar en dat wordt een week lang groots gevierd. Zaterdag vond de opening van de feestweek en de fototentoonstelling plaats. De fototentoonstelling is samengesteld uit, vaak uniek, beeldmateriaal van de wijk De Paperclip en is tijdens de gehele feestweek te bewonderen.

Diverse Velpse en oud-Velpse families hebben belangeloos materiaal beschikbaar willen stellen. “Acht tot tien inzenders, op diverse niveaus, hebben beeldmateriaal ingezonden”, vertelt vrijwilliger Cees Ursem. “De ruim 700 foto’s verdeeld over twee zalen geven een goed beeld van de wijk, van 1960 tot nu. En er zitten zelfs een paar foto’s tussen van voor die tijd.”
De samensteller wil, aan de hand van beeldmateriaal van deze ruim 35 jaren recente geschiedenis en hier en daar een terugblik naar een nog vroegere periode, een overzicht geven van de, soms ingrijpende, veranderingen die de wijk heeft ondergaan. Waardevolle en onvervangbare cultuur-historische bebouwing en gebieden zijn verloren gegaan.
De tentoonstelling is buitengewoon goed ontvangen. “De burgemeester zei zelfs dat we er een boek van moeten uitgeven”, aldus meneer Visser, vrijwilliger bij de Paperclip. De tentoonstelling is tijdens de feestweek elke dag te bewonderen. Daarna moet er weer ruimte gemaakt worden voor de diverse cursussen en workshops die in het ontmoetingscentrum worden gegeven. “Diverse ideeën kwamen binnen. We denken na over een rondreizende tentoonstelling. Belangstelling genoeg”, aldus Ursem. – Foto Marc Pluim.

 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.