Home / Rheden / Veluwezoom heeft primeur van eerste e-bike Herfsttoertocht

Veluwezoom heeft primeur van eerste e-bike Herfsttoertocht

RHEDEN – Op zondag 4 november houdt de Rotaryclub Rheden-Rozendaal de eerste Veluwezoom e-bike herfsttoertocht. Het is een tocht van 59 kilometer, speciaal voor elektrische fietsen, langs de mooiste plekjes van de Veluwezoom. De opbrengst van 5 euro per deelnemer, komt geheel ten goede aan de Voedselbank Arnhem.

Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf bezoekerscentrum Veluwezoom aan de Schietbergseweg in Rheden. Inschrijven kan via de website www.herfsttoertocht.nl, of op de dag zelf. De website geeft u nadere informatie.

Voor verrassend veel mensen is de herfst één van mooiste seizoenen. De groene loofbossen die verkleuren naar de mooiste tinten, paddestoelen die overal de kop opsteken en edelherten en ander wild dat zich gemakkelijk laat zien. De beste en mooiste manier om daarvan te genieten is op de fiets.

De Veluwezoom e-bike Herfstoertocht is een fietstocht door het afwisselend landschap van de Veluwezoom en een tocht die speciaal is gericht op de e-bike fietsers en afwijkt van de gebruikelijke routes. Waardoor? In de route zijn relatief veel hoogteverschillen opgenomen, met dank aan wat de Veluwezoom zo kenmerkt (van IJsseldal tot het hoogste punt van de Veluwe). Maar ook is een deel van de ATB-route in de tocht verwerkt en er zijn enkele fraaie, lange stukken waar geprofiteerd kan worden van de snelheid van de e-bike. En mocht men onverhoopt pech krijgen, dan daarover geen zorg, met dank aan hulpgereedschap (beschikbaar gesteld door ANWB) en een bezemwagen van Profile Lentink uit Velp.

Meer info: Richard Tanke, organisator namens Rotaryclub Rheden-Rozendaal, tel.: 06 – 19 38 90 55.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.