Home / Regio / Woninginbrakenteam van de politie waarschuwt voor bellers

Woninginbrakenteam van de politie waarschuwt voor bellers

REGIO – Het regionaal woninginbrakenteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland adviseert gedupeerden van een inbraak of insluiping nooit via de telefoon hun pincode af te geven, ook niet wanneer deze persoon zegt van de bank of de politie te zijn.

In het onderzoek naar enkele woninginbraken en insluipingen in de regio, is het de rechercheurs van het woninginbrakenteam opgevallen, dat gedupeerden na de diefstal van hun pinpas zijn opgebeld door iemand die zei van de bank of de politie te zijn.

Bij de zogenaamde bankmensen ging het gesprek over het blokkeren van de pinpas of over het aanmaken van een nieuwe pinpas. Wanneer het zogenaamd om iemand van de politie ging, werd aangegeven, dat men alle gegevens van de aangever nodig had om het proces-verbaal goed op te kunnen maken. Ook werd wel een andere smoes verzonnen.

Gelukkig waren sommige mensen wantrouwend en gaven hun code niet af. De gedupeerden die hun pincode wél gaven, zagen vervolgens dat er geld van hun bankrekening verdween. De zogenaamde bank- of politiemedewerker was dus de dief of een handlang(st)er.

De politie en de bank zullen deze gegevens nooit telefonisch opvragen en met dit bericht wil het woninginbrakenteam nog meer teleurstelling bij gedupeerden voorkomen.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.