Onderdak voor huiszwaluwen

BRUMMEN – Na maanden van voorbereiding werd zaterdag een huiszwaluwentil geplaatst op een groenstrook aan de Meengatstraat in Brummen. Met medewerking van de vogelwerkgroep Oost Veluwe werd, in het kader van het project Natuur bewust Brummen, een en ander gerealiseerd. De gemeente Brummen ondersteunde het project met subsidies. Het plaatsen van de til geschiedde als volgt: eerst werd de prefab fundering aangebracht, daarna werd een paal met een lengte van 4.50 meter geplaatst waarna de til met behulp van een kraan op de paal werd geplaatst. Het dak van de til is gebaseerd op het dak van de muziektent op het Marktplein. De meeste zwaluwentillen hebben zes zijden, doch deze heeft er zeven, hetzelfde aantal als het dak van de muziektent. Op deze wijze is er een Brummens tintje aan gegeven. Namens de gemeente Brummen was wethouder Hanneke Beelen bij de plaatsing aanwezig. Onder het dak van de til bevindt zich een aantal nesten voor de huiszwaluw – foto’s: Harry Hanskamp

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.