Dierenaar Wubs overleden na verkeersongeval Ens

ENS – Een 63-jarige automobilist uit Dieren is vrijdag overleden na een ongeval in Ens. Hij reed in de ochtend samen met een 63-jarige inwoner van Spankeren richting Ens, toen hij bij een ongeval betrokken raakte. De Dierenaar overleed later die dag in het ziekenhuis. Het betreft voormalig raadslid Piet Wubs.

Wubs reed op het moment van het ongeval samen met een 63-jarige inwoner van Spankeren over de Zuiderringweg in de richting Ens. De man uit Dieren wilde keren op de weg. Op het moment dat hij dit deed, werd hij in de flank aangereden door een 34-jarige automobilist uit Meppel. Deze automobilist was net bezig met een inhaalmanoeuvre. De mannen uit Dieren en Spankeren raakten gewond. De 63-jarige man uit Dieren is later op de dag overleden aan zijn verwondingen. De automobilist uit Meppel is verhoord op het politiebureau. Een nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval is ingesteld.
Het slachtoffer is drs. Piet Wubs uit Dieren. De gepensioneerde Luitenant Kolonel zat enkele jaren in de Rhedense gemeenteraad voor Gemeentebelangen. Hij was nog steeds voor die partij raadsvolger. Ook was hij de oprichter en nog steeds de leidende kracht van de Bospatrouille Dieren, een grote jongensorganisatie die activiteiten ontplooit in de geest van scouting-oprichter Lord Baden Powell.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.