Werkzaamheden Keienberg van start

VELP – Na de vijver is nu het volgende deel van Landgoed Beekhuizen aan de beurt voor renovatie. Binnenkort wordt de Keienberg, één van de karakteristieke plekken op het landgoed, opgeknapt.

Natuurmonumenten, eigenaar van het landgoed, wil Beekhuizen in oude luister herstellen. Zo wordt het spiraalpad weer vrijgemaakt, komen er trappen in de steilste stukken naar de top. Op de top komt een open ruimte met een mooie zitplek. Er wordt gedund in het bos, zodat er mooi uitzicht ontstaat en bomen die gevaar op kunnen leveren voor wandelaars worden verwijderd.
In de gloriedagen van Landgoed Beekhuizen leidde een 2,5 kilometer lang spiraalvormig pad de wandelaars naar de top. Onderweg boden zestien zichtlijnen uitzicht op de omgeving. Vanaf de 60 meter hoge top kon men vrijuit kijken over het IJsseldal. Inmiddels zijn enkele delen van het pad begroeid met struiken en bomen en niet meer zichtbaar. Het pad wordt daarom weer vrij gemaakt waardoor hier weer als vanouds over geflaneerd kan worden. De zestien zichtlijnen gaat Natuurmonumenten niet herstellen, want dat zou betekenen dat de Keienberg vrijwel kaal zou worden. Bovendien is door de uitbreiding van Velp het uitzicht veranderd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.