Home / Regio / Gezamenlijke sportorganisatie vijf gemeenten

Gezamenlijke sportorganisatie vijf gemeenten

REGIO – De colleges van de gemeenten Arnhem, Lingewaard, Rheden, Renkum en Overbetuwe hebben op 23 oktober uitgesproker een gezamenlijke sportorganisatie te willen vormen. De komende maanden wordt het bedrijfsplan opgesteld zodat, naar verwachting, medio 2013 gestart kan worden met de feitelijke inrichting van de nieuwe organisatie. Hoe de intergemeentelijke sportorganisatie bestuurd gaat worden, wordt besloten nadat het bedrijfsplan is vastgesteld. De vijf gemeenten hebben wel uitgesproken over te willen gaan naar een sportorganisatie als zelfstandige organisatie.

De sportorganisatie moet er samen met de plaatselijke verenigingen en lokale sportaanbieders voor zorgen dat zoveel mogelijk bewoners gaan en blijven bewegen. Ook onderhoudt en beheert deze sportorganisatie de sportaccommodaties. Daarnaast ontwikkelt deze nieuwe organisatie bewegingsprogramma’s, stimuleert diverse doelgroepen tot sporten bewegen, informeert over mogelijkheden en ondersteunt het aanbod van sportactiviteiten. Ook is het streven dat de Intergemeentelijke Sportorganisatie straks lokaal herkenbare sportservicepunten heeft waar iedere bewoner en vereniging terecht kan met sport gerelateerde vragen.
De vijg gemeenten hebben genoeg redenen om samen te werken: behoud van deskundig personeel, de steeds hoger wordende wettelijke eisen aan sportaccommodaties, de economische recessie en de snellere veranderingen in wensen van bewoners en verenigingen. Gemeenten zien een toenemend risico dat de kwaliteit van accommodaties omlaag gaat en dat accommodaties niet altijd optimaal bezet zijn. Er is steeds vaker een tekort aan zelfstandig personeel waarbij uitval van een technicus, beheerder of zwemonderwijzer kan leiden tot lesuitval of beperking in dienstverlening. Ook zien gemeenten dat het huidige aanbod van activiteiten en diensten niet altijd meer aansluit bij de wensen van hun bewoners en verenigingen. Een gezamenlijke sportorganisatie garandeert volgens de vijf gemeenten een betere kwaliteit, continuïteit van de dienstverlening en er kan efficiënter gewerkt worden zodat sporten ook betaalbaar blijft.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.