Briljanten bruidspaar

RHEDEN – Op 25 oktober was het 65 jaar geleden dat het echtpaar Schuur-Van Binsbergen in het huwelijk trad. Burgemeester Petra van Wingerden bracht het echtpaar namens het gemeentebestuur een bezoek, natuurlijk met een mooie bos bloemen.

De heer Bernard Schuur is geboren op 12 augustus 1920 in Rheden en mevrouw Adriana Hendrika (Jaantje) van Binsbergen op 27 mei 1925 in de Muggenwaard. Zij verhuisde op driejarige leeftijd naar de Emmaweg in Rheden. Deze geboren en getogen Rhedenaren hebben elkaar leren kennen op het Thomassenveld tijdens een voetbalwedstrijd van VV Rheden.

Het echtpaar trouwde in 1947. De trouwjurk van mevrouw Schuur was blauw en de jurk was op de bon. Na de huwelijksdag zijn ze bij de vader van mevrouw Schuur in gaan wonen aan de Emmaweg. In 1953 werd hun dochter geboren.
De heer Schuur heeft jaren in de betonindustrie gewerkt, onder andere bij B.V. De Meteoor en Ballast-Nedam. Slijtage aan de knieën noopten hem op 60-jarige leeftijd te stoppen. Veel Rhedenaren kennen de heer Schuur als voetballer, fanatiek supporter en vrijwilliger van VV Rheden. Tijdens het honderdjarig bestaan werd hij, vanwege zijn verdiensten, als erelid van de vereniging gehuldigd. Mevrouw Schuur werkte in de avonduren als interieurverzorgster bij Thomassen Machining BV.
Naast de voetbalclub was houtbewerking een grote hobby van de heer Schuur. Speelgoed en allerlei gebruiksvoorwerpen voor basisschoolgroepen kwamen uit zijn handen.
Toen de vingers het nog toelieten, beleefde mevrouw Schuur veel plezier aan breien en haken.
Een gevleugelde uitspraak van haar is: ‘Zolang ik de Rheese kerktoren kan zien, is het goed!’
Om gezondheidsredenen moest het echtpaar eind augustus 2012, met pijn in hun hart, de vertrouwde woning aan de Emmaweg verlaten. Voor mevrouw Schuur een verhuizing na bijna 85 jaar. – Foto Lotte Bienias.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.