Streekproductenmarkt en Preuverije in Toldijk

  TOLDIJK – De Vereniging Streekproducten Achterhoek houdt zaterdag weer een gezellige streekproductenmarkt bij boerderijwinkel De Kruisbrink van de familie Garritsen aan de Kruisbrinkseweg in Toldijk.

  Ongeveer twintig deelnemers presenteren dan hun mooie producten. Dit betekent veel folklore en ambachtelijkheid, maar ook veel lekkers en smakelijke nieuwe ontdekkingen. Er is veel aandacht voor innovatie en productvernieuwingen. Zo komt bakkerij Kuipers met authentiek Achterhoeks theebeschuit en speculaas, AGF Garritsen presenteert de zwarte truffelaardappel en de Willem van Oranje en wijngaard Um d’n Olden Smid presenteert naast wijn ook zelfgemaakte advocaat en appelchips. De markt wordt dit jaar uitgebreid met live cooking, op zijn Achterhoeks een Preuverije. Kok René Klein van Villa Ruimzicht in Doetinchem kookt op het horecapleintje de lekkerste gerechten, waar iedereen van kan proeven. Kinderen kunnen gratis broodjes bakken of aardappels en maïs poffen. Een accordeonist zorgt voor een gezellige muziekje.
   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.