Doesburgse jaren van Gordon

DOESBURG – Doesburg ontdekte Robert Jacob Gordon in de maand van de geschiedenis in 2011. Dankzij het boek Een Nederlander in de wildernis van Luc Panhuysen werd hij aan de vergetelheid gedrukt. Gordon’s jeugdjaren in de toenmalige garnizoensstad Doesburg bleven in het boek onderbelicht. Voor Margreet Frankot, Annette Sweerts, Wim Schiks, Xander Polman en Albert Jan Oosten aanleiding op zoek te gaan naar Gordon’s Doesburgse sporen. De eerste resultaten van hun research staan centraal op 27 oktober in de raadskelder. Van 10.15 tot 10.50 uur vindt een hernieuwde kennismaking met Gordon plaats en van 11.00 tot 12.30 uur is er een stadswandeling onder leiding van Margreet Frankrot, start bij de VVV. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan een ieder spontaan binnenlopen in de raadskelder. Er is een vertoning van beeldreportages. Het middagprogramma start om 14.15 uur en is identiek aan het ochtendprogramma. De stadswandeling wordt ’s middags verzorgd door Francien Löverink. Reserveren kan van tevoren via www.hethuisdoesburg.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.