Home / Rheden / Langs de beelden van mijn vader

Langs de beelden van mijn vader

RHEDEN – Op de toon van het liedje van Wim Sonneveld ‘Langs het tuinpad van mijn vader’, zijn de zonen van de overleden kunstenaar Jan Teulings vrijdag met hun gezin langs de kunstwerken van hun vader, schoonvader en opa getogen. Hun tocht begon in Renkum, ging naar Arnhem en eindigde bij de Dr. Dreesschool in Rheden. Hun bezoek bracht hen uiteraard in de nieuwe wijk Grinthuizen in Rheden, waar Vivare 105 nieuwe sociale huurwoningen bouwt.
In Grinthuizen heeft de familie het muurreliëf van hun vader bekeken. Het kunstwerk werd in 1961 onthuld op het terrein van de voormalige Lagere Technische School (LTS) in Rheden. Daarna was het jarenlang te zien in de gevel van de voormalige gemeentewerf aan de Dr. Langemeijerweg in Rheden. En nu is het weer prominent aanwezig in de gevel van een van de nieuwe eengezinswoningen van Vivare. Op verzoek van de gemeente Rheden en De Alliantie, de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur, heeft Vivare het muurreliëf op nagenoeg de oude plek van bestemming teruggebracht.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.