Home / Empe / Voltigegroep presenteert zich

Voltigegroep presenteert zich

EMPE – Ter gelegenheid van het tweejarig bestaan van de voltigeafdeling van de Oortveldruiters uit Empe, gaven zij een open les. De jeugd tussen 4 en 16 jaar was uitgenodigd om aan deze open les deel te nemen.

Ongeveer 30 kinderen, uit de wijde omtrek, hebben de uitnodiging aangenomen en zijn naar de manege aan de Meeuwenbergweg in Empe gekomen. De open les verliep zoals de reguliere trainingen verlopen. Eerst worden de spieren warm en los gemaakt. Extra aandacht was er voor het landen na een sprong. Daarna werd de groep in drieën verdeeld en werden een aantal basisoefeningen gedaan op het houten oefenpaard, ook wel “ton” genoemd, omdat oefenpaarden in het verleden vaak van aan elkaar gelaste oliedrums werden gemaakt. De vereniging beschikt sinds kort over een oefenpaard, dat de galopbeweging nabootst.
Intussen waren de drie Haflingers door de longeurs ‘los gewerkt’ en kon het echte werk beginnen. De op het oefenpaard geleerde oefeningen werden eerst in stap, maar later ook in draf en galop, uitgevoerd. Bij de oefeningen in draf en galop bleek maar weer eens hoe onbevangen en ontspannen kinderen zonder zadel op een paard kunnen zitten en zo goed de bewegingen kunnen aanvoelen. Kinderen, en vaak ook hun ouders, waren verbaasd dat ze het durfden en ook konden. Met stralende gezichten, recht op geknield, galoppeerden ze hun rondjes.
De pauze werd gebruikt om een flinke stapel pannenkoeken weg te werken. En na de pauze werden, ook eerst weer op het oefenpaard, een aantal vrije oefeningen geoefend, die later op het levende paard werden uitgevoerd; soms met twee of drie kinderen te gelijk. Ook hierover waren de kinderen enthousiast; je krijgt tenslotte niet elke dag de gelegenheid om samen met twee vriendinnen op één paard te zitten, of op een paard te staan.
Aan het eind van de open les werd door de leden van de voltigeafdeling van de Oortveldruiters een demonstratie gegeven van een wedstrijddeelname.
 

Lees ook

Wandeltocht met wijnproeverij

EMPE – De werkgroepVictory4All, Wijnkoperij Vriezekolk en Michel Hol (boswachter bij Natuurmonumenten) hielden een wandeltocht, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.