Home / Regio / Sneller uit bijstand in kleinere gemeente

Sneller uit bijstand in kleinere gemeente

REGIO – Van de bijna 350.000 mensen die in 2010 bijstand ontvingen, vond 9% in 2011 een baan. Volgens cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week publiceerde, hadden kleinere gemeenten met 10.000 tot 50.000 inwoners, hierin het grootste aandeel.

Vier op de tien mensen met een bijstanduitkering woonden in een gemeente met minder dan 100.000 inwoners. In deze kleinere gemeenten verruilde 11% van de bijstandsontvangers hun uitkering voor een baan.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.