Uitstel opknapbeurt Meester B. van Leeuwenplein door provinciale subsidie

RHEDEN – Het plan om het Meester B. van Leeuwenplein en de Schoolweg in Rheden in november nog aan te pakken is verschoven. Door een subsidie van de provincie is het namelijk mogelijk toch het parkeergedeelte van het Meester B. van Leeuwenplein en het parkeerterrein achter ‘Ons Huis’ mee te nemen.

Dit was in de eerdere planvorming niet opgenomen. Omdat de uitvoering meer tijd kost en het bovendien niet wenselijk is om vlak voor de feestdagen dergelijk ingrijpende werkzaamheden uit te voeren, staat de uitvoering nu gepland voor maart 2013.

De huidige uitstraling van het Meester B. van Leeuwenplein en de Schoolweg voldoen niet meer. De rijbaan met het aanliggende parkeergedeelte vormen geen eenheid en de bestrating heeft in de loop der jaren haar schoonheid en kleur verloren. Ook de bomen langs de rijbaan zijn onvoldoende gegroeid, waardoor zij niet tot mooie, volwaardige bomen uitgegroeid zijn.
Behalve het Meester B. van Leeuwenplein kan ook het parkeerterrein achter ‘Ons Huis’ een herinrichting goed gebruiken. Nu wordt het terrein door de hoge beplanting en de lage ligging voor een groot deel aan het zicht onttrokken en wordt het niet op een ideale manier ontsloten. Door een provinciale subsidie is het mogelijk geworden om ook deze parkeerterreinen aan te pakken.

De klankbordgroep bestaande uit Rhedens Dorpsbelang, Ondernemend Rheden en de gemeente Rheden maakt momenteel een nieuw ontwerp van het gehele gebied. Omdat het maken van een nieuw ontwerp tijd kost en ook het gebied dat heringericht wordt groter is, is er meer tijd voor de voorbereiding en uitvoering nodig. Hierdoor is de oorspronkelijke planning niet meer haalbaar. Ook is het niet wenselijk om in de drukke decembermaand werkzaamheden uit te voeren. Daarom is besloten de start van de uitvoering te verplaatsen naar maart 2013.
Tijdens een informatieavond in december presenteert de klankbordgroep het ontwerp van het nieuwe Meester B. van Leeuwenplein. Inwoners van het dorp Rheden worden nog geïnformeerd over de exacte datum.

Maart 2012 startte de gemeente Rheden met de herinrichting van de Groenestraat en de aanliggende straten. Intussen zijn de Groenestraat en Dorpsstraat klaar en wordt de laatste hand gelegd aan de Veerweg. De werkzaamheden in deze straat zijn eind oktober gereed.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.