Home / De Steeg / Goedvriend helpt Carmiggelt

Goedvriend helpt Carmiggelt

DE STEEG – Met een opbrengst van 1600 euro is de restauratie van het beeld van Simon Carmiggelt en zijn vrouw in De Steeg weer een stap dichterbij. Het bedrag was het resultaat van de verkoopexpositie van werken van Theo Goedvriend.

De Stichting Carmiggelt terug op De Steeg moet 15.000 euro bijeenbrengen als haar aandeel in de restauratie van het in januari gestolen en vernield teruggevonden bronzen beeld van de schrijver en zijn echtgenote. De Amsterdamse schrijver logeerde vaak en graag in Hotel de Engel in De Steeg en schreef ook veel over het dorp en de omgeving. In 1879 was De Engel ook het geboortehuis geweest van Theo Goedvriend, die later een begenadigd schilder zou worden. Kees Simons van het Grinthuys in Dieren stelde een groot aantal tekeningen en schilderijen beschikbaar voor de verkoopexpositie. De opbrengst was voor de stichting en leverde dus al netto 1600 euro op. “We zitten nu op bijna 13.000 euro, dus we zijn er bijna”, aldus Henk Steinvoort van de Stichting. Tijdens de tentoonstelling in de squashhal van Middachten kwamen verschillende inwoners van De Steeg spontaan een schilderij van Goedvriend brengen om aan de expositie toe te voegen. “Mooi toch?”, aldus Steinvoort. “Er blijken nog heel wat werken van Goedvriend in zijn geboortedorp te zijn. Een verbondenheid waarop het dorp trots mag zijn.” – foto: Han Uenk

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.