Home / Velp / Barziliaan ontvangt prijs voor De Muur van Aalbers

Barziliaan ontvangt prijs voor De Muur van Aalbers

VELP – Het klassement van ‘De Muur van Aalbers’, een onderdeel van de op 30 september gehouden ATAG Posbankloop Velp, is gewonnen door Daniel Chaves. De 24-jarige Braziliaan legde de 500 meter lange beklimming van de Emmapiramide af in 111 seconden. Daarmee bleef hij Pieter Hubers uit Varsseveld zes seconden voor. Daniel Chaves was niet alleen de snelste op ‘De Muur’, hij won even later ook de 6 kilometerloop van de Posbankloop.

In de winkel van Juweliershuis Aalbers in Velp ontving Daniel Chaves uit handen van bedrijfsleider Femke Coenders het kostbare Sector-horloge dat de winnaar toekomt. Bij de uitreiking was ook voorzitter Wim van de Giesen (links) van de Stichting Posbankloop Velp aanwezig.
Hoe snel Daniel Chaves op ‘De Muur’ ook was, hij kwam bij lange na niet in de buurt van de recordtijd van 88 seconden, die wordt gedeeld door Joost Hummelink (2009) en Kristof van Malderen (2010).
Naast Chaves hebben de winnaars van alle categorieën (mannen en vrouwen, 14 in totaal) een horloge ontvangen dat beschikbaar is gesteld door Juweliershuis Aalbers in Velp. De beklimming van de Emmapiramide staat in loperskringen bekend als ‘loodzwaar’. Hardlopend de top van ‘De Muur’ halen, kan worden gezien als een prestatie op zich.

Het Velpse Juweliershuis Aalbers is al sinds de eerste aflevering in 1993 sponsor van de ATAG Posbankloop. Sinds enkele jaren heeft Aalbers het klassement van ‘De Muur’ geadopteerd.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.