Home / Eerbeek / De laatste loodjes

De laatste loodjes

EERBEEK – Nog een aantal weken duurt de overlast op het Oranje Nassauplein in Eerbeek. Maar naar verwachting nog vóór de feestdagen wordt het plein opgeleverd. Tot dan blijft het schuifelen langs de werkzaamheden.

De plannen voor de ingrijpende herinrichting van het Oranje Nassauplan in Eerbeek – als onderdeel van het grotere centrumplan – kwamen tot stand in goed overleg met alle betrokken partijen. Rijkhalzend kijken zij dan ook uit naar het uiteindelijke resultaat van hun inbreng. Er wordt al zowat het hele jaar gewerkt op het winkelplein, al is een belangrijk deel van de werkzaamheden straks niet meer te zien. Enorme hoeveelheden zand werden verplaatst om ruimte te maken voor bassins voor opvang van regenwater. Ook alle rioleringen en heel veel bekabeling werd vervangen. En nu zijn de stratenmakers aan de beurt om het plein een nieuw aanzien te geven. Intussen wachten de marktkooplui met smart tot ze weer terug kunnen naar hun vertrouwde standplaatsen, want op de tijdelijke plek bij het station halen ze bij lange na niet de omzet van hun oude stek. En ook de winkeliers wachten met smart tot het eindelijk klaar is. Deze week worden de grotere elementen voor de beplanting geplaatst in het straatwerk en dan moet als laatste ingrijpende klus nog het asfalt voor de Action worden opgebroken voor de riolering. Maar het einde is in zicht en wordt prachtig, is nu al te zien.

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.