ANBO Eerbeek furieus over sluiting gemeentelijke dependance

EERBEEK – “Wij dachten dat er in een eerder stadium al was beslist dat in Eerbeek de gemeentelijke dependance open zou blijven”, stellen Peetje Hillebrink en ANBO-voorzitter Tonny de Gier van de 500 leden tellende afdeling Eerbeek. Beide dames zijn verbolgen, furieus en nijdig over dit besluit. Zij refereerden aan eerdere toezeggingen jaren geleden, dat deze dependance in het Tjark Rikscentrum open zou blijven.

“Zij”, en daar bedoelen de ANBO-bestuurders het college van B en W mee, “laten Eerbeek wederom en opnieuw in de kou staan”, aldus Peet Hillebrink. “Naast allerlei niet nagekomen beslissingen in het verleden, zie de Eerbeekse Centrumplannen, pakken zij ons dit ook nog af, terwijl Eerbeek toch de grootste kern is van de gemeente Brummen. Daar mag toch best zo’n voorziening zijn.” “Ik lees in de krant dat de kosten hiervoor maar € 0,75 per Brummense inwoner bedragen. Belachelijk toch?”, vult voorzitter Tonny de Gier aan. Beide vrouwen laten het er niet bij zitten. Zij bereiden acties voor en zullen het college van B en W en de raadsleden op 1 november op de raadsvergadering berichten hoe men in Eerbeek en Hall over deze zaak denkt. De dames laten dan zeker weten dat Eerbeek/Hall dit niet zomaar laat gebeuren. Zij zeggen verder dat er in Eerbeek in totaal 1100 ouderen bij de drie ouderenbonden zijn aangesloten. En dan zijn er in Eerbeek nog een groot aantal niet-aangeslotenen. “Kun ja nagaan wat het huidige college al deze mensen aandoet om deze dependance zo maar te sluiten. Vele andere instanties zijn eveneens tegen sluiting, onder ander ANBO Hall en de Dorpsraad Eerbeek-Hall”, zeggen de actievoerders.
Inmiddels zijn zij in het afgelopen weekend gestart met de slogan: ‘Gemeenteloket Eerbeek dicht? Neen!
Hiervoor wordt ook een handtekeningenactie op touw gezet onder het motto ‘Burgers van Eerbeek en Hall laat van u horen!’. Positieve berichten zijn er bij het comité binnengekomen, waaronder één van de voorzitter van de OVE (Ondernemers Vereniging Eerbeek), Alice Weltevreden. Zij zegt dat Brummen ‘ons papierdorp’ al veel pijn heeft bezorgd en dat de OVE een warm pleitbezorger is voor het laten (voort)bestaan van deze dependance in Eerbeek. Waarschijnlijk maken de plaatselijke supermarkten ruimte vrij om ANBO Eerbeek de gelegenheid te geven voor deze snelle en grote actie. Ook het Tjark Rikscentrum, de Beekwal, de bibliotheek en andere organisaties staan achter deze actie. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig.
Er zijn al een aantal deelnemers, maar er kunnen er nog meer bij. Zij kunnen zich melden bij Tonny de Gier (0313-654352) of bij Pe Hillebrink (0313-654001).
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.