Home / Velp / Isseltaler Musikanten presenteren hun nieuwe cd

Isseltaler Musikanten presenteren hun nieuwe cd

VELP – Zaterdag komt het Oostenrijkse orkest ‘Die Innsbrucker Böhmische’ voor een optreden naar Nederland. Het orkest speelt op uitnodiging van de ‘Isseltaler Musikanten’ in Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. De ‘Isseltaler Musikanten’ spelen zelf het voorprogramma van het ‘Isseltaler Egerländerfeest’. Het Gelderse orkest presenteert ook de nieuwe cd.

Het orkest ‘Die Innsbrucker Böhmische’ werd in 1997 opgericht door slagwerker Norbert Rabanser. Rabanser speelde in het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck en doceert momenteel aan het Tiroolse Conservatorium. In het Böhmische muziekgenre wordt het gezelschap uit Tirol gezien als het onbetwiste toporkest en gezien de weinige malen dat dit orkest in Nederland optreedt, mag worden gesproken van een uniek concert in Velp. De handelsmerken van de groep zijn de originele composities en de eigen arrangementen, die een hoge mate van virtuositeit verlangen. De professionele muzikanten zijn bij elkaar gekomen om de Böhmische blaasmuziek tot in de perfectie uit te voeren. Ongewoon is de kleine bezetting van zeven man; de sound is echter uniek en heeft een onmiskenbare stijl.
De zeven professionele musici van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ komen uit de klassieke muziek. De musici zijn actief in symfonieorkesten, zoals het Tiroler Symphonieorchester Innsbruck of de Münchner- und Wiener Philharmonikern. Een aantal musici was destijds actief bij Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten. De musici zijn docent aan muziekscholen en universiteiten, componeren voor blaasorkest en zijn in verschillende muzikale stijlen thuis. Het hart klopt, ondanks de vele verschillende muzikale activiteiten, echter voor de blaasmuziek.

De ‘Isseltaler Musikanten’ werden 35 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal). In deze 35 jaar werden vele concerten gegeven in binnen- en buitenland. Het orkest maakte in totaal zes CD’s. Tijdens het Isseltaler Egerländerfeest wordt de zevende cd van het orkest gepresenteerd. Onder leiding van Bennie ter Heide is een mooie verzameling Böhmische muziekwerken opgenomen. De cd draagt de naam ‘Isseltaler Schwung ‘en verwijst daarmee naar het gelijknamige titelnummer, dat is geschreven door Bennie ter Heide.

Overdag houden de ‘Isseltaler Musikanten’ voor de zevende keer haar ‘Isseltaler Egerländer Workshop’. De leden van ‘Die Innsbrucker Böhmische’ zijn tijdens deze workshop actief als docent.
Het concert begint zaterdag om 19.30 uur. Kaarten kosten € 15,- en zijn te bestellen via de website www.isseltalermusikanten.nl of via tel. 026-3820245. De vijf mensen die een gratis kaart wonnen via deze krant, hebben inmiddels hun entreebewijs ontvangen en zullen zaterdag beslist een mooie muzikale avond beleven.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.