Home / Eerbeek / Scouts doen mee aan internationaal scouting evenement

Scouts doen mee aan internationaal scouting evenement

EERBEEK – Elk derde vol weekend van het jaar staat voor scouts de zogenaamde jota/joti op het programma. Tijdens dit internationale evenement komen scouts vanuit de hele wereld met elkaar in contact via de ether (Jamboree On The Air) en via het internet (Jamboree On The Internet). Ook in Eerbeek legden ze contact.

Tijdens dit weekend waren twee radiostations aangesloten om zo in contact te komen met Nederlandse of buitenlandse scouts. Via de nationale kanalen werden veel ervaringen met andere Nederlandse scouts uitgewisseld, terwijl er via de internationale zender zelfs contact was met Kroatië. Verder was er voor dit weekend een internetverbinding in het bos aanwezig, zodat er ge-chat kon worden met scouts over de hele wereld.
Op de zaterdag stond een activiteit voor alle jeugdleden gepland. Tijdens een interactieve puzzeltocht maakten de scouts kennis met ouderwetse communicatiemiddelen als een zender en een bliktelefoon, maar ook de moderne middelen als Twitter en Facebook mochten niet ontbreken. De scouts kunnen terug kijken op een geslaagd weekend en doen ook zeker volgend jaar weer mee.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.