Objecten bij geluiden zoeken

DOESBURG – Zaterdag was het Gelderse Museumdag en dat betekende dat veel Gelderse musea gratis bezocht konden worden. Zo ook de Roode Tooren in Doesburg; al is dit museum het hele jaar gratis toegankelijk. “Dus voor ons weinig verschil”, aldus Rinus Rabeling van het museum. 126 Bezoekers wisten het Doesburgse museum te bereiken. “Dat is ieder jaar ongeveer het zelfde en het drievoudige van een ‘normale’ zaterdag. Wat wel opviel, is dat er minder kinderen waren. ” Dat heeft volgens Rabeling vooral te maken met de provinciale publiciteit. “Er lag meer nadruk op het feit dat musea gratis open waren dan dat de nadruk lag op dat kinderen èn hun ouders het museum gratis konden bezoeken. Maar dat doet er ook niet toe. Iedere bezoeker is evenveel waard. “
Het thema van de Gelderse dag was dit jaar: moet je horen! De Roode Tooren had een puzzelboek gemaakt waarbij bezoekers via een cd tien geluiden te horen kregen. “Bij ieder geluid moest het juiste object in het museum gezocht worden.” De tien objecten die gezocht moesten worden, bestonden allemaal uit de vaste collectie ban het museum. De winnaars krijgen binnenkort bericht en ontvangen hoogstwaarschijnlijk een boek, net als andere jaren, passend binnen het thema. – Foto Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.