Home / Dieren / Dierens volleybaltalent bij Jeugd Oranje

Dierens volleybaltalent bij Jeugd Oranje

DIEREN – Daan van Gaalen, zeventien jaar en woonachtig in Spankeren, volleybalt al vanaf zijn zesde bij de Dierense korfbalvereniging Auto van Oort Rebelle. De laatste jaren volleybalt hij zeker niet onverdienstelijk; in Heren-1 in de tweede divisie (landelijk). “Zeker voor zo’n klein cluppie is dat niet slecht”, vertelt hij.

Dat Daan ooit nog mee mocht spelen met Jeugd Oranje had hij niet meer aan zien komen. “Op de selectiedag voor Jong Oranje was ik niet doorgegaan, dus toen had ik helemaal niet meer verwacht dat ik toch nog uitgenodigd zou worden om mee te trainen met Jeugd Oranje.” Jeugd Oranje is het team tot achttien jaar, daarna speel je in Jeugd Oranje. “Maar niet iedereen die in Jeugd Oranje speelt, gaat automatisch door naar Jong Oranje hoor”, legt Daan uit.

Op 15 augustus gebeurde het alsnog. “Bij een bekerwedstrijd op 15 augustus met Heren-1 van Van Oort Rebelle ben ik gescout door iemand van het Volleybal Talent Team Holland.” Dit talententeam is van Ron Zwerver, één van de beste Nederlandse volleyballers ooit. Daan werd gebeld en men vroeg of hij een proeftraining wilde volgen bij Jeugd Oranje. “Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Zo’n kans krijg je maar één keer in je leven”, vertelt het jonge talent trots. Inmiddels heeft hij al een paar keer meegetraind met Jeugd Oranje en zelfs al een wedstrijd meegespeeld tegen VV Compaen, een 1e divisieteam uit Oostzaan. Hoe het verder gaat weet Daan nog helemaal niet. “Het is spannend”, vertelt hij. “Voorlopig train ik één keer per week met het team mee. Dat gebeurt in Amsterdam. Gelukkig heb ik een vader die me elke week wil brengen.”
Trainer Ron Zwerver is iedere week weer positief over het Dierense talent en zegt dan: ‘kom volgende week maar weer terug’. Daan wil natuurlijk opgenomen worden in het team voor Jeugd/Jong Oranje. “Ik moest nadenken over die vraag, maar die is voor mij helemaal niet moeilijk. Ik zeg meteen: ja!”, aldus Daan. Dat betekent wel dat hij naar Amsterdam moet verhuizen, twee keer per dag moet trainen en hier alles voor op moet geven. “Dat is misschien wel moeilijk”, zegt hij, “maar dit is echt een mooie kans. Niet iedereen kan later vertellen dat ze bij Oranje hebben gevolleybald.”

Daan van Gaalen is in het veld libero; een bijzonder verdedigende positie. “Ik verdedig en pass alleen maar, ik mag niet smashen. Mijn positie is een bijzondere en heeft geen wissel.” Jeugd Oranje kent nog één libero, dus is het helemaal spannend wie er door zal gaan. “Volleybal is een leuk spelletje. Het is altijd anders. Ook heb ik een leuke groep in Dieren en dat helpt ook wel”, vertelt Daan. Waar hij echt goed in is, kan hij zelf niet goed aangeven. “Anderen zeggen dat ik goed ben in onder de ballen duiken en vallen. De scout van Ron Zwerver was dat ook opgevallen en ik schijn nergens bang voor te zijn. Ik ben niet zo groot; het net is te hoog voor mij. Als ik langer was geweest, vond ik aanvallen ook leuk. Ik heb vroeger wel aangevallen, maar nu heb ik deze positie en daar ben ik goed in.”

Het volleybaltalent traint zelf twee keer per week in Theothorne in Dieren, traint nu één keer per week in Amsterdam bij Jeugd Oranje, speelt één wedstrijd per week en hij geeft zelf ook nog training aan twee teams in Dieren. Vijftien uur per week is hij druk met volleybal. “Op woensdag ben ik van 18.00 tot 23.00 uur in de sporthal te vinden. Op vrijdag en zaterdag ga ik vroeg naar bed. Ik geef wel dingen op”, maar dat heeft hij er voor over. Het resultaat mag er ook zijn: een plek bij Jeugd Oranje. “Mijn doel is om zoveel mogelijk interlands te spelen. Het is gewoon mooi als ik in een Oranje t-shirt zou mogen spelen”, straalt hij.

Foto:
Daan van Gaalen geconcentreerd als libero in actie voor Jeugd Oranje
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.