Home / Laag-Soeren / Staatssecretaris moet nieuw besluit nemen over Nimmer Dor

Staatssecretaris moet nieuw besluit nemen over Nimmer Dor

LAAG-SOEREN – Onlangs stelde de Raad van State het IVN op alle punten in het gelijk door de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Inovatie op te dragen een nieuw besluit te nemen over Nimmer Dor in Laag-Soeren, met inachtneming van het second-opinion onderzoek dat het IVN tijdens het proces heeft ingediend. Vanwege de aanwezigheid van enkele steenuilpaartjes is er een ontheffing met strenge voorwaarden nodig voordat er op NimmerDor kan worden gebouwd. De staatssecretaris ontkende dat.

Het IVN geeft al zes jaar bij verschillende verantwoordelijke wethouder van Rheden aan dat onderzoeken naar de steenuilen op Nimmer Dor niet overeenkomen met de werkelijke situatie in het veld. In 2008 werden er tweemaal zoveel steenuilpaarden geconstateerd dan er feitelijk waren. Foute interpretaties en verkeerde conclusies hebben er voor gezorgd dat er een aanzienlijke vertraging optrad bij de ontwikkelingsplannen voor Nimmer Dor.
Om hieraan een einde te maken besloot de gemeente Rheden om in alle openheid de zaken opnieuw te bespreken. Hierbij werd het IVN toegezegd betrokken te worden bij een nieuw steenuilonderzoek. Van deze voornemens is volgens de Steenuilwerkgroep van het IVN Oost-Veluwezoom helemaal niets terechtgekomen. “Integendeel. De gemeente heeft door ploegen van het foerageergebied geprobeerd de steenuilen te verjagen. Bovendien houdt zij hardnekkig vast aan de uitkomst van haar onderzoeken, ondanks dat het IVN aangaf niet tegen de bouw van de woningen te zijn, mits er voor de steenuilen goede maatregelen werden getroffen”.
Het wachten is nu op een nieuw besluit waarbij de Flora- en faunawet deze keer wel in acht moet worden genomen en waarbij de instandhouding van de steenuilen van Nimmer Dor niet in gevaar komt.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.