Home / Velp / Ambachtelijke vis uit de Velpse Versgaard

Ambachtelijke vis uit de Velpse Versgaard

VELP – Volendammer vishandel De Vakman in Velp, gevestigd in de Versgaard aan de Hoofdstraat in Velp, is niet zomaar een viswinkel, maar onderscheidt zich in kwaliteit (verser dan vers) en in het brede assortiment. Eigenaar Kees Veerman opende met trots een jaar geleden zijn tweede filiaal; hij nam de zaak over van Vis van Verkuijl.

“Mijn vader koopt de vis in”, vertelt Veerman. “Twee tot drie keer per week staat hij om 5 uur op en rijdt naar Volendam. De vis komt vers van de afslag, er zit hooguit één dag tussen”, zegt de visspecialist trots. “De vis die in de winkel ligt is niet ingevroren geweest. Als dat wel zo is, zeggen we dat er altijd bij.” Het grote voordeel van deze werkwijze is natuurlijk dat de vis verser dan vers is. “Wij kiezen de vis zelf uit. Bij de meeste vishandels wordt de vis bezorgd en dan is het altijd maar afwachten wat de kwaliteit is. Bij ons is de kwaliteit gegarandeerd.”
Volendammer vishandel De Vakman heeft een breed assortiment: verse vis, kant- en klaar maaltijden zoals ovenbootjes, vis-in-saus-ovenschotels, wokschotels, verse vissalades, speciale schotels voor de feestdagen, gebakken vis, pangerechten, wraps en natuurlijk verse haring. “Ik zit al achttien jaar in de vis, maar ik kijk altijd om me heen wat er gebeurt. Zo ben ik nu bijvoorbeeld druk bezig met verantwoorde vis. Dat betekent dat de vis op een verantwoorde manier gevangen moet zijn; niet in te kleine netten en niet te veel”. De meeste vis bij de Volendammer visspecialist komt uit de Noordzee. “Gewoon omdat het de lekkerste vis is met veel meer smaak. Dat komt omdat het Noordzee-water warmer is.”

De Vakman kan nog wel wat hulp in zijn winkel gebruiken en is daarom op zoek naar een enthousiast persoon die op de vrijdagavond en de zaterdag wil komen werken. “Ervaring is niet nodig. Klantvriendelijkheid en een representatief uiterlijk zijn wel belangrijk.” – Foto Lotte Bienias.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.