Home / Velp / Geen rodelbaan in Velp; te gevaarlijk

Geen rodelbaan in Velp; te gevaarlijk

VELP – Er komt geen vernieuwde rodelbaan aan de Pinkenbergse weg in Velp. Het college van de gemeente Rheden heeft samen met de Geërfden van Velp diverse opties onderzocht, maar kan niet aan het verzoek van buurtbewoners tegemoetkomen. De conclusie is dat de kosten te hoog zijn en dat de aansprakelijkheid niet te verzekeren.

De voormalige rodelbaan ligt in de gemeentebossen aan de Pinkenbergse weg in Velp. Het is in de jaren ’30 van de vorige eeuw aangelegd. Rodelen was populair, maar ook niet zonder gevaren. Na de witte winters van afgelopen jaren verzochten buurtbewoners de gemeente maatregelen uit te voeren om de rodelbaan in ere te herstellen.

Wethouder Tiemens: “Het is jammer dat we dit soort leuke initiatieven niet kunnen honoreren. Maar vanuit de risico-aansprakelijkheid is het namelijk ‘alles of niets’. Een beetje opknappen is geen optie, de gemeente Rheden moet dan alles in het werk stellen de baan zo veilig mogelijk te maken. Denk hierbij aan een jaarlijkse keuring – ook als er jaren geen sneeuw valt, voorziening bij de Pinkenbergse weg waar de baan eindigt en de aanleg van gescheiden routes voor dalende en opgaande mensen tijdens het gebruik. Dit betekent eenmalig een grote uitgave, maar ook een verhoging van de structurele kosten.”
Het college van de gemeente Rheden blijft de baan beheren zoals de omliggende bospaden ook beheerd worden.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.