Home / Bronkhorst / De Meander richt Stichting Het Anker op

De Meander richt Stichting Het Anker op

BRUMMEN – De landbouwgronden in Brummen waar Henk Wansink en Marrie Nijsingh al 28 jaar op dynamische wijze de grond bewerken en groente kweken werden eerder gepacht van de beheersstichting Michaelshoeve. Door het faillissement van de Zonnehuizen, waar de Michaelshoeve onder valt, ontstaat de unieke kans om de grond met pachterskorting te kopen. Wansink en Nijsingh werken met hart en ziel, maar zijn er de mensen niet voor om grootgrondbezitters te willen zijn. Daarom koopt een stichting de grond, zodat het gemeenschappelijk erfgoed wordt.

Op 2 november vindt de overdracht bij de notaris plaats. Voor die tijd worden er nog een aantal mensen gezocht die een obligatie van 1000 euro willen kopen of een schenking willen doen om het benodigde bedrag rond te maken. Deze zomer hebben al veel klanten en andere sympathisanten het grootste deel van het benodigde bedrag bijeengebracht om de Meandergronden, een Hogenenk-akker en boerderij het Anker te kunnen kopen.

Het Anker was vroeger een café-boerderij en de winkel noodslachtgebouwtje. Nog deze week is de Stichting Anker een feit. Tijdens de voorbereidingstijd is er een stichtingsbestuur van vijf mensen gevormd, waaronder Ronnie Horstman uit Zutphen. Hij is bedrijfsadviseur en draagt de biologische landbouw een warm hart toe. Tijdens de openingstijden van de winkel (dinsdag en vrijdag van 13.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur) kan men informatie inwinnen over de plannen.

E-mail. demeander.bd@planet.nl
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.