Aart Groothuis uit Empe op de fiets naar Moldavië

EMPE – Grootse plannen heeft Aart Groothuis uit Empe voor 2013. Hij wil op de fiets naar Moldavië. Ongeveer 3000 kilometer! In zes weken wil hij deze afstand afleggen. Met deze sponsortocht naar dit verre arme land wil hij een flink bedrag bijeen brengen.

Groothuis (56 jaar) is niet meer zo druk op de boerderij. Het melkvee heeft hij weggedaan en op zijn weilanden graast in de zomer jongvee waar hij niet zoveel werk mee heeft. Hij heeft daarom nu ook tijd voor andere zaken. Hij zingt bij het Christelijk Gemengd koor Zingt den Heer. Kort geleden ging hij drie weken op vakantie naar Canada. De Empenaar is voorzitter van de diaconie Protestantse Gemeente Voorst. In deze functie heeft hij verschillende besprekingen mee gemaakt over een project wat de gezamenlijke diaconieën uit Klarenbeek, Wilp en Voorst in Moldavië gaan opzetten. Deze kerken gaan drie jaar lang een diaconaal doel in dit arme land ondersteunen.

Uit deze gemeenten gaan volgend jaar 15 jongeren een reis maken naar Moldavië. Zij kunnen daar kennis maken met het land en de leefomstandigheden van de bevolking. Na hun reis kunnen zij dit hier onder de aandacht brengen tijdens diensten en bijeenkomsten. Zij zijn al druk bezig om de kosten van hun reis te verdienen. Ze hebben al gefungeerd als parkeerwachter op de kermis en hebben geslapen in dozen. Er staan nog meer plannen op stapel. Zo willen zij ook wijn gaan verkopen uit Moldavië.

Aart Groothuis (vader van wereldkampioen schaatsen Stefan Groothuis) wil er ook naar toe, maar wil niet met lege handen komen. Bij hem rijpte toen het plan om een fietstocht te gaan maken naar Moldavië. Groothuis fietst graag en ziet dit als een grote uitdaging. De reis is ruim 3000 km lang. Het eerste deel langs de Rijn ziet hij niet als een probleem, maar wat hem daarna allemaal te wachten staat is voor hem ook nog niet duidelijk. Groothuis: “Ik probeer de tocht in zes weken af te leggen. Ongeveer 80 km per dg. Ik probeer op dezelfde tijd aan te komen als de jongeren daar zijn. Voor die tijd wil ik zoveel mogelijk trainen. Ik ga alleen. Ik slaap in mijn tentje of zoek onderweg een plek om te gaan slapen bij bed en breakfast. Natuurlijk zet ik alles op alles om de tocht uit te rijden maar als het wekenlang slecht weer is stop ik er mee. Ik doe deze reis om geld te verdienen voor deze arme mensen. Ze hebben daar nauwelijks wat om te eten. Ik hoop dat veel mensen mij royaal gaan sponseren en ik een leuk bedrag mee kan nemen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.