Home / Velp / Proefdraaien in het Lorentzhuis

Proefdraaien in het Lorentzhuis

VELP – Twee weken lang gaan medewerkers en enkele bewoners van het Lorentzhuis in Velp proefdraaien in een modelwoning die onlangs is geopend. De gebouwde modelwoning is gemaakt zoals straks een deel van de kamers in het Lorentzhuis eruit komt te zien na de ingrijpende renovatie die gepland staat.

Op deze manier krijgen de bewoners een realistisch beeld van hun toekomstige appartement. De modelwoning is nadrukkelijk bedoeld als leerobject. Naast de ervaringen van de bewoners, is deze voor de medewerkers bedoeld om ervaring op te doen met het verlenen van zorg aan de bewoners. In de modelwoning gaan medewerkers daadwerkelijk uitproberen of zij de zorg kunnen beiden met hulp van tillift en douchestoel. Een ander doel van de modelwoning is de ervaring van de architect en de aannemer. Door de plannen daadwerkelijk uit te voeren voor de bouw van één kamer, weten zij nu beter wat zij tegen komen bij de renovatie.
De ervaringen van de bewoners, medewerkers en de aannemer worden gebruikt om de vervolgplannen uit te werken zodat het aantal verrassingen tijdens de renovatie beperkt zal zijn.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.