Home / Loenen / Plattelandskomedie van De Gulle Lach in Loenen

Plattelandskomedie van De Gulle Lach in Loenen

LOENEN – Toneelvereniging De Gulle Lach uit Loenen is al weer volop aan het repeteren met een komedie, die op 27 en 29 oktober worden gespeeld. De vereniging heeft dit jaar de keuze laten vallen op de plattelandsklucht De Hoekpaal, in stuk in drie bedrijven van Jan Derene.

Het speelt zich af op een pleintje in een kleine dorpsgemeente en heeft een aantal zeer herkenbare situaties en personages. De liefhebbers van een goed stuk amateurtoneel – en die zijn er in Loenen en omgeving heel wat – kunnen hun hart weer ophalen aan dit hilarische stuk. Het blijspel wordt gedeeltelijk in het dialect gespeeld.
Onder regie van Annette ter Veen komen de verschillende personages in het stuk al snel behoorlijk tot leven en het lijkt erop, dat verschillende rollen de verschillende spelers werkelijk op het lijf geschreven zijn. Ook is er weer een verloting met als hoofdprijs op beide avonden een geheel verzorgd verblijf in een bungalowpark.
De uitvoeringsdata zijn nu gepland op zaterdag 27 oktober (aanvang 20.00 uur – zaal open 19.30 uur) en op maandag 29 oktober (aanvang 19.30 uur – zaal open 19.00 uur) in verenigingsgebouw De Brink te Loenen. De entree bedraagt € 5.00 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Sigarenmagazijn Elzenaar en Cafetaria Engelbert in Loenen, Tabor Primera te Eerbeek, Sigarenmagazijn de Damper te Beekbergen en, indien nog voorradig, aan de zaal.
Voor de generale repetitie, welke gehouden wordt op de vrijdagavond voorafgaande aan de uitvoeringen, worden diverse groepen gehandicapten zijn uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen. Het gaat hier om groepen van onder anderen de Groote Modderkolk en van Plurijn, die de vereniging op deze wijze een prachtige avond uit wil verzorgen. Ook voor de spelers zelf is dit een feest om te mogen spelen, mede gezien de geweldig spontane, maar ook onvoorspelbare reacties van dit dankbare publiek.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.