Home / Eerbeek / Benefietfeest voor noodlijdende Kiboe

Benefietfeest voor noodlijdende Kiboe

EERBEEK – Een teruglopend aantal donateurs, bedrijven die minder welwillend zijn om te sponsoren, gestegen voerkosten door slechte graanoogst. Het zijn allemaal redenen waarom de Eerbeekse Kiboe in zwaar weer terecht is gekomen. Tijd voor een financiële impuls: een benefietconcert waarvoor veel mensen zich belangeloos inzetten.

“De tijden zijn nou eenmaal anders”, vertelt beheerder Frederike van Nieuwenhuizen. “Donateurs zeggen hun steun op omdat ze willen bezuinigen. Bedrijven die vroeger haast zonder te vragen geld overmaakten, kunnen ons niet meer steunen. Ik kan het ze niet kwalijk nemen, maar lastig is het wel”. De laatste jaren is het aantal donateurs van bijna 1200 gedaald tot zo’n 800, een fikse aderlating.
Van Nieuwenhuizen maakt zich zorgen over Kiboe, de financiën staan er nou eenmaal niet gunstig voor. En dat terwijl er flink wat uitgaven op stapel staan. “De Kiboe is twaalf jaar oud en de houten gebouwen en palen zijn aan vervanging toe. We moeten renoveren. De volière hebben we al gedaan, die bleek in zo’n slechte staat, dat een grondige renovatie nodig was. Ook de hekken van de weides moeten worden vervangen.”
Er wordt naarstig gezocht naar oplossingen. “De graan prijzen zijn zo gestegen, dat dierenvoer wel vijf keer zo duur is geworden. Daarom hebben we al wat minder dieren, minder kippen bijvoorbeeld”, aldus Van Nieuwenhuizen. “Maar een kinderboerderij met maar een paar dieren is niets, dus vooral zoeken we meer donateurs. Er wordt veel gebruik gemaakt van de Kiboe, er is echt behoefte aan. We willen geen entree vragen, maar het zou fijn zijn als mensen de boerderij in stand helpen houden door donateur te worden. Is het niet voor de eigen kinderen of kleinkinderen, dan wel voor anderen in het dorp.”
Het zet allemaal nog geen zoden aan de dijk en dus kwam vrijwilligster Joyce Arends met een noodoplossing. Ze regelde een benefietfeest bij Spoorzicht. Op 28 oktober is er vanaf 15.00 uur een Hollandse middag met acht artiesten. De entree bedraagt 5 euro en omdat iedereen gratis meewerkt, gaat de volledige opbrengst rechtstreeks naar de Kiboe.
Van Nieuwenhuizen hoopt op een grote opkomst. “We hebben gewoon echt geld nodig. Stel dat heel Eerbeek 1 euro zou geven, dan zijn we zo weer boven Jan. Maar zo werkt het helaas niet.” Toch is Van Nieuwenhuizen vastbesloten de Kiboe niet ten onder te laten gaan. “Ik zit best weleens met mijn handen in het haar, maar het eind is nog zeker niet in zicht!”
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.