Restaurant Zilven nieuwe uitdaging voor eigenaars Nieuwe Ruysch

LOENEN – Hans Keislair en Marion Schroven, eigenaars van Eetcafé de Nieuwe Ruysch in Loenen, zijn een nieuwe uitdaging aangegaan. Sinds 1 oktober zijn zij de nieuwe uitbaters van Restaurant Zilven eten & drinken. Voortaan is het in Loenen mogelijk later op de avond een hapje te eten of een borreltje te drinken aan de bar. “Na werk of vergadering kunt u bij ons ’s avonds laat nog lekker een sateetje of tapas eten”, aldus de ondernemers.

De kleine barkaart gaat in na 21.00 uur ’s avonds, maar gasten kunnen natuurlijk ook eerder terecht. Het restaurant aan de Eerbeekseweg 59 in Loenen opent dagelijks, met uitzondering van woensdag, de deuren om 16.00 uur. Gasten kunnen genieten van een heerlijk Hollands à la carte-menu in een restaurant met een gezellige, huiselijke uitstraling. Er is plaats voor veertig gasten, eventueel kan een deel worden afgescheiden, bijvoorbeeld voor een vergadering. Bovendien beschikt het restaurant over een mooi overdekt en verwarmd terras voor dertig personen, ingericht in Franse stijl. Op de kaart staan gerechten als lamsracks en gamba’s. Natuurlijk ontbreekt de saté niet. “Net als bij de Nieuwe Ruysch één van de toppers”, aldus Hans Keislair.
Het horecakoppel, dat ook privé een stel is, is gepokt en gemazeld in het vak. Keislair werkte sinds 1979 bij hotel Bosoord in Loenen. Twaalf jaar terug startten Keislair en Schroven als uitbaters van het laagdrempelige eetcafé aan het Apeldoorns – Dierens Kanaal. Hier zijn honderd zitplaatsen en ’s zomers een terras. Het eetcafé is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur en op maandag gesloten. Hier kan men terecht voor elke gelegenheid. “Van kleine gerechtjes tot grotere gerechten, voor koffie en lunch tot catering voor feestjes en partijen”, vertelt Keislair. “En dat gecombineerd met een cafetaria met ’s zomers ons alom bekende softijs”. Het interieur van de gemoedelijke horecazaak is eveneens gevarieerd: nostalgische spullen zijn uitgestald, van ludieke beeldjes tot blikken uit grootmoeders tijd en kandelaars. “Veel mensen kijken hier hun ogen uit”, lacht Keislair, die in de keuken van de Nieuwe Ruysch de scepter zwaait. Verder werken er drie vaste krachten in de bediening, is er een keukenhulp en staat partner Marion Schroven hem bij in de keuken. “Ik kan niet zonder Marion”, glimt de horecaman. “Wij doen veel samen.” Toch komt daarin wel verandering, want Schroven gaat voortaal veel tijd doorbrengen bij Restaurant Zilven. Ze gaat daar de scepter zwaaien.

www.nieuweruysch.nl
www.zilven.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.