Sportverenigingen verzorgen gymles op school

BRUMMEN – Op initiatief van SWB geven sportverenigingen in Brummen gymlessen op de basisschool. Zo kunnen de kinderen kennismaken met verschillende sporten, krijgen ze een uitdagende les en wellicht houden de verenigingen hier nog nieuwe leden aan over.

Op veel scholen is tegenwoordig geen budget meer voor een vakleerkracht gym. Het komt vaak op de juf of meester neer om een leuke gymles te verzorgen. Zij zijn hier niet voor opgeleid en hebben lang niet altijd de nodige kennis in huis. SWB probeert daarom verschillende sportverenigingen te strikken om de gymlessen te gaan verzorgen. In de reguliere lesuren verzorgen de trainers een leuke les. De kinderen maken zo kennis met verschillende sporten onder leiding van professionele krachten.

Voor de zomer is SWB gestart met dit project. Badmintonvereniging ’t Pluumpje en korfbalvereniging Melynas hebben al gymlessen gegeven, die door de leerlingen zeker goed zijn gewaardeerd. Melynas is ook na de zomervakantie weer begonnen met lessen. Daarnaast laat volleybalvereniging Bruvoc de kinderen de komende drie weken kennismaken met het volleyballen.
SWB hoopt dat meer verenigingen zich aanmelden om gymlessen te verzorgen. Dit geeft scholen de kans een uitdagende les aan te bieden. Verenigingen kunnen op hun beurt hun sport promoten bij de jeugd. De organisatie van dit project ligt in handen van Ezra Talahatu, combifunctionaris sport van SWB.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.