Extra inzet buurtteams bij opruimen bladval in de herfst

GEM. RHEDEN – De buurtteams van de afdeling openbaar beheer van de gemeente Rheden zijn inmiddels volop bezig met het vegen van bladeren. Ze zetten de komende weken alle zeilen bij om overlast en gevaar door bladafval te voorkomen.

Volgens een strakke planning wordt elke straat in ieder geval elke maand één keer geveegd.
Maar nu in de herfst, is dat voor boomrijke straten niet toereikend. Daarom zijn er extra veegmachines ingehuurd, zodat de gemeente maatwerk kan leveren aan haar inwoners. Het kan gebeuren dat in sommige straten de stoepen tweemaal per week geblazen en geveegd worden. Daardoor wordt gladheid voorkomen en raken de putten niet verstopt.

Voor het verwijderen van blad uit eigen tuin, ook al is dat van een gemeentelijke boom, zijn bewoners zelf verantwoordelijk. Mocht de groene container te weinig ruimte bieden voor het bladafval dan kunnen inwoners een Greenbag ophalen bij het servicecentrum in Velp of Dieren of bij het publieksbureau in De Steeg. De kosten zijn € 2,50. Kijk voor meer informatie op www.rheden.nl trefwoord tuinafval.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.