De Rhederijckers zoeken jong toneeltalent

RHEDEN – Toneelvereniging de Rhederijckers is toe aan wat verjonging. Met name mannelijke spelers zijn zeer welkom bij de actieve Rhedense vereniging.

Toneelvereniging de Rhederijckers is al meer dan veertig jaar een begrip in de gemeente Rheden. De club heeft een eigen theater, de Klaproos, met negentig zitplaatsen. Deze plaatsen zijn tijdens de voorstellingen in het najaar steevast allemaal uitverkocht. De Rhederijckers biedt een breed scala aan toneelactiviteiten. Zo wordt er gerepeteerd voor de nieuwe voorstelling, maar ook zijn er theatertrainingen, grimecursussen en dergelijke. Ook leidt de vereniging de eigen regisseurs op.
Hoewel de vaste kern van deze gezellige vereniging niet meer weg te denken is, wordt het tijd voor verjonging. Met name mannelijke acteurs zijn een zeldzaamheid in theaterland. Iedere eerste dinsdag van de maand verzorgt de regisseur van het gezelschap een theatertraining. Deze zijn altijd leerzaam, maar ook gezellig en een mooie manier om kennis te maken met de Rhederijckers. Iedereen is welkom om eens zo’n repetitie bij te wonen. Wie niet actief op het podium wil staan, maar wel deel wil uitmaken van de vereniging, kan meedoen met de technische dienst, decorbouwers, souffleurs of grimeurs.
Wie eens een avond wil komen kijken, kan zich aanmelden bij Astrid Thijsen, tel. 06-53779339, of Farry Thijssen, tel. 06-54320494.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.