Eerste deelauto op proef

DOESBURG – Inwoners van Doesburg kunnen sinds vorige week gebruik maken van de eerste deelauto in de stad. Op de parkeerplaats Turfhaven staat een mooie rode Honda, die door iedereen kan worden gebruikt. Wethouder Fred Jansen nam de auto woensdag officieel in gebruik.

De buurtauto, of deelauto, moet vooral een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief zijn voor de dure tweede auto. Veel gezinnen hebben een tweede auto, maar gebruiken deze vrij weinig. Een aantal inwoners van Doesburg hebben het initiatief genomen en geregeld dat Wheels4all een deelauto heeft geplaatst in de stad. De komende twee maanden moet blijken of er genoeg belangstelling is voor een gezamenlijke auto om de plaatsing definitief te maken.

Iedereen kan lid worden van Wheels4all om gebruik te maken van de deelauto. De auto, en de tweehonderd andere auto’s in het land, zijn 24 uur per dag beschikbaar en eenvoudig via internet te reserveren. Een lidmaatschap kost 5 euro per maand, waarna er kosten worden berekend per uur en kilometer. Doesburgers die lid worden, krijgen twee maanden gratis lidmaatschap en bovendien een cadeaubon voor een tweede rit, waarbij de uren niet in rekening worden gebracht. Als over twee maanden genoeg mensen zich hebben aangemeld, wil Wheels4all beginnen met twee auto’s in de stad. De abonnees bepalen wat voor auto’s dat zullen worden.

www.wheels4all.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.