Onderzoek naar Eerbeekse graven

EERBEEK – De gemeente Brummen gaat weer een stapje verder in het onderzoek de administratie van begraafplaatsen. De komende week worden op de begraafplaats in Eerbeek bordjes geplaatst bij graven waarvan geen rechthebbenden bekend zijn. Nabestaanden worden verzocht zich te melden.

De gemeente Brummen is bezig de administratie van begraafplaatsen te actualiseren. Van veel oude graven zijn geen contactpersonen bekend. Het gaat om graven van voor 1998 met grafrechten voor onbepaalde tijd. De afgelopen jaren zijn delen van de verschillende begraafplaatsen in de gemeente al onderzocht, nu komt Eerbeek aan de beurt.
Er worden bordjes geplaatst bij graven waar tussen 1943 en 1998 een eerste begraving heeft plaatsgevonden. Ook verstuurt de gemeente brieven aan, voor zover bekend, familieleden van overleden rechthebbenden met het verzoek een nieuwe rechthebbende aan te wijzen. Bekende rechthebbenden ontvangen een brief met het verzoek de administratiegegevens te controleren. Zij kunnen ook de grafrechten over laten zetten op een ander familielid. Bij graven waarvan geen contactpersonen bekend zijn, komt een bordje. Bezoekers aan het graf worden verzocht zich te melden.
De gemeente wil de administratie actualiseren, maar ook de belangstelling naar oude graven peilen in verband met mogelijk hergebruik. Graven waar rechthebbenden afstand van hebben gedaan, kunnen worden geruimd en opnieuw uitgegeven. Deze graven blijven wel vijf jaar in onderzoek. Pas als niemand zich in die periode heeft gemeld, zal de gemeente de grafrechten opzeggen en wordt het graf geruimd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.