Tweede lichting KIEMM-ers in Eerbeek van start

EERBEEK – Het is bijna zover. Na de herfstvakantie maken de kinderen uit groep-6 van alle basisscholen in Eerbeek hun definitieve keuze. Wordt het een bugel, trompet, bariton of toch een trombone? Hiermee behoren de kinderen tot de tweede lichting muzikanten van stichting KIEMM.

Liane van der Veen, projectleider KIEMM, over het succes van de blazersklassen. Een kijkje in één van de vijf klassen leert dat de kinderen al goed hebben nagedacht over hun keuze voor een instrument. “Ik vind een bugel een mooi geluid hebben.” “Doe mij maar een trombone, want die schuif vind ik leuk.” “Ik heb liever een bariton, die is lekker groot en zwaar.” Kortom, de kinderen hebben ieder zo hun overweging. Tot tevredenheid van muziekdocent Bert Groothedde. “Het is belangrijk dat jullie een eigen keuze maken, en niet het instrument kiezen dat een vriendje ook wil.”

Het eerste jaar van KIEMM is volgens Liane van der Veen voorbij gevlogen. “Een concert voor prinses Maxima in de Heineken Music Hall in Amsterdam, optredens met de grote fanfare van Eendracht en de culturele markt Kunst & Kidz. Het kon niet op voor de eerste lichting muzikantjes van KIEMM. Al die optredens en het feit dat we alles voor het eerst deden, vroegen de nodige organisatiecapaciteit. Maar met een enthousiast team vrijwilligers is het ons gelukt.”

De kinderen zelf waren razend enthousiast, evenals de basisscholen en veel ouders. Liane van der Veen: “De kinderen kregen het instrument in bruikleen, zodat ze ook thuis konden spelen. Bovendien bleek de opzet van de muzieklessen, met je klasgenootjes samen een blazersklas vormen, een succes. Het is toch gaaf als je met z’n vijfentwintigen in één orkest zit. Docenten merken zichtbare veranderingen op in de klas: samen muziek maken heeft een positief effect op de band van de kinderen onderling.”

Liane van der Veen is dan ook blij ze het initiatief kan voortzetten. Dat is mede te danken aan de grote steun van het bedrijfsleven in Eerbeek en omgeving. Zij helpen de kosten voor muziekonderwijs, denk alleen al aan de vele instrumenten, te dekken. Alleen zo kunnen we ons doel verwezenlijken om alle kinderen in Eerbeek kennis te laten maken met muziek.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.