Editha Vos wint publieksprijs

EERBEEK – Ter gelegenheid van de afsluiting van het 10-jarig jubileumjaar van de Kunstkring Brummen en omgeving werd een grandioze gezamenlijke tentoonstelling in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek georganiseerd. Maar liefst 40 leden van de Kunstkring lieten hun werken zien aan het publiek. Naast de gebruikelijke veiling voor het goede doel konden dit jaar voor het eerst de bezoekers door middel van het uitbrengen van hun stem laten weten welke kunstenaar zij het meest waardeerden.

De stemmen zijn geteld en Editha de Vos uit Doesburg is de gelukkige winnares van de publieksprijs 2012. Net voordat zij op vakantie ging kon zij dit bericht in ontvangst nemen, de bloemen volgen later. Vijf van de bezoekers die op Editha stemden krijgen een doosje met 48 stevig uitgevoerde jubileumkaarten van de Kunstkring, deze winnaars hebben bericht ontvangen.

Het werk van Editha werd onder andere geprezen om het kleurgebruik en compositie, is spannend. Zij toont in haar schilderijen zowel vrijheid als abstractie. De schilderijen van de Vos stonden in deze tentoonstelling ook helemaal in balans met de keramiek werkstukken van Magda Snijders.

De tweede en derde plaats waren weggelegd voor Monique Bosch met haar bronzen beelden en Joop van Ulden die vooral geroemd werd om zijn markante vogelhuisjes van keramiek. Een bijzondere vermelding verdient ten slotte Jelle de Ridder die bij de JeugdKunstkring de meeste stemmen binnen haalde vanwege zijn goed getroffen portretten. Hij is een jong talent. Ga zo door had een van de inzenders op het formulier geschreven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.