Dialect-middag tovert lach op gezichten gasten Zonnebloem

EERBEEK – Het was weer genieten met zoveel blije gasten van de Zonnebloem in het Tjark Riks in Eerbeek. Velen werden door de vrijwilligers van de Zonnebloem met de auto thuis opgehaald en de overigen kwamen op eigen gelegenheid. Maar zonder uitzondering genoten ze van het programma.

De grote opkomst was ongetwijfeld toe te schrijven aan het optreden van de Dialectclub “ Vrienden van de streektaal, Loenen en omstreken”. Deze dialectgroep, die in onze regio grote bekendheid geniet, bestaat uit een 20-tal leden, die met hun optredens het dialect willen promoten. Het repertoire van de Dialectclub bestaat uit sketches, liedjes, gedichten, verhalen en muziek.
Nadat de voorzitter van de Zonnebloem afd. Eerbeek-Hall, mevrouw Annie van de Bergh alle aanwezigen een warm welkom had geheten, kon de gezellige middag van start gaan. Om in de stemming te komen werden eerst een paar liedjes ten gehore gebracht en heel voorzichtig werd er hier en daar meegezongen. Vervolgens werden een aantal gedichten voorgedragen, waarvan die over kunstgebitten, het antwoordapparaat van oma en opa en de zieke kip zeer hilarisch waren. Met de sketch “De papiertjes maniak”, dat daarna volgde kreeg men de lachers op de hand. Het eerste deel werd afgesloten met bekende schlagers ondersteund door twee accordeonisten, waarmee de stemming werd verhoogd.

Na de pauze van een goed halfuur, zocht iedereen zijn of haar plaats weer op en konden de gasten verder genieten van liedjes, spreuken, voordrachten en sketches. Het laatste optreden werd weer ingezet met bekende liedjes, die ondersteund met de accordeonklanken, de toeschouwers inspireerden uit volle borst mee te zingen. De stemming zat er zo goed in, dat het geluidsniveau van de installatie bijna overstemd werd door het enthousiast meezingende publiek.
Zonder elkaar is iedereen alleen. Meld u daarom bij ons secretariaat aan als vrijwilliger bij de Zonnebloem in Eerbeek-Hall . tel 0313-651164 of per e-mail haroldenans@hotmail.com.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.