Bijzonder Lalique-boek voor gedeputeerde

DOESBURG – Uit handen van Santino Melssen van het Lalique Museum in Doesburg, ontving gedeputeerde Annemieke Traag zaterdag het eerste exemplaar van het boek ‘Microcosmos van René Lalique’. Het is de gebonden versie in een serie van een zes boeken die exclusief gewijd zijn aan de juwelen- en glaskunstenaar René Lalique (1860-1945).

Microcosmos van René Lalique behandelt per deel een zevental in het oog springende glaswerken van deze kunstenaar. Het detail van zijn vakmanschap staat centraal en is door de bijzondere wijze van fotograferen en lithografie pas nu helemaal in detail te zien. Ieder object wordt vanuit het totaalbeeld uitgewerkt naar het grootste detail, waardoor de lezer inzicht verkrijgt in de veelal archetypische beelden die Lalique met grote precisie tot uitdrukking heeft gebracht. Aan de glaskunst van Lalique is aan de Doesburgse Gasthuisstraat 1 een compleet museum geweid, onder de naam Musée Lalique Pays Bas. Daar worden een aantal van de bijzondere werken van Lalique getoond. Jaarlijks trekt het museum al 8.000 bezoekers, afkomstig uit de hele wereld. Over enkele jaren verhuist het naar de Commanderije, die momenteel verbouwd wordt en waar het museum en een concertzaal worden gevestigd. Meer informatie over het museum is te vinden op de site: www.musee-lalique.nlfoto: Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.