March & Showband Rheden haalt eerste prijs in Enschede

RHEDEN / ENSCHEDE – De March & Showband Rheden uit Rheden is succesvol geweest tijdens het KNFM marsconcours in Enschede. In de hoogste divisie werd een eerste prijs mét wimpel behaald. De leden van March & Showband Rheden kijken terug op een zeer succesvol optreden.

Een volle bus met muzikanten en supporters reisde af naar de Diekmanhal in Enschede. Naast het Rhedense korps kwamen ook majorettes, slagwerkgroepen, show- en drumfanfares Oranje in actie op dit concours.
March & Showband Rheden presenteerde zich met de speciaal gecomponeerde mars ‘Forest Hill’, met daarbij de uitvoering van verplichte elementen. Het publiek werd vermaakt met een keurige uitvoering en dat werd met een groots applaus beloond. De jury waardeerde dit optreden van March & Showband Rheden met een gemiddelde van 85.89 punten. Dit was goed voor een 1e prijs met wimpel. Ook was er succes voor tambour-maître Pascal Melse. Hij werd door de juryvoorzitter Rob Balfoort gewaardeerd met maar liefst 90 punten.

Twee maanden geleden werd er begonnen met de voorbereidingen voor dit concours. Dirigent Maarten Pijnenborg werkte hard aan het muzikale gedeelte, waarbij een uitstekende samenwerking plaats vond met instructeurs Michael van den Broeck (sectierepetitie), Marc Gouswaart (slagwerk) en René Keulers (exercitie). Alles werd uit de kast gehaald, want zelfs Marcel van Raaij, componist van de mars, kwam naar Rheden om de puntjes op de i te zetten. Er werd de afgelopen maanden ook hard gewerkt aan de exercitie, waarmee in Enschede hoge ogen werd gescoord. De leden en instructie zijn zeer tevreden over het behaalde succes.

In de komende winterstop gaat March & Showband Rheden de huidige show ‘Mooi Volendam’ bijschaven en een nieuwe show ontwikkelen. Daarnaast heeft het korps zich ingeschreven voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade dat plaats vindt in juli 2013. Kijk voor meer informatie op de website: www.march-showbandrheden.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.