Mooie winst voor vrouwen ZV De Spreng

BRUMMEN – Een moeizaam begin en een prachtig slot. Zo kan de wedstrijd van afgelopen zaterdag van de vrouwen van De Spreng het best beschreven worden. Dat de waterpolo-wedstrijd in het Brummense zwembad Rhienderoord uiteindelijk gewonnen werd met 9 – 5 van het Heerenveense SGHA, was vooral te danken aan het ijzersterke verdedigingsspel van De Spreng.

Het eerste speldeel was voor het weer talrijke publiek een slaapverwekkende vertoning. Er gebeurde niets. Er werd slap gespeeld, slecht gepasst en slordig geschoten. Er was geen begeestering, om maar eens een mooi Nederlands woord te gebruiken. Het tweede speldeel werd het wel anders, althans door de Heerenveensen. De Friese vrouwen, in hun fraaie beplompeblêde badpakken, namen het initiatief en bogen de achterstand van 2 -1 om in een voorsprong van 4 -5. Zouden de vrouwen van De Spreng tegen hun eerste competitienederlaag aanlopen? En dat nog wel in hun thuisbad. Het had er alle schijn van, want de bijna apathische houding uit het eerste speldeel werd moeiteloos doorgezet in het tweede speldeel.
Coach Stan Dobrotvorski zal zijn speelsters bij de wisseling van speelhelft wel een inspirerende tekst in het oor gefluisterd hebben, want de ploeg was daarna onherkenbaar veel beter. Drie keer werd er gescoord door De Spreng. De tegenstander kwam nauwelijks meer gevaarlijk voor het doel van keepster Eva Jansen. 8 – 5 was de stand aan het einde van het derde speldeel. Maar het mooiste van de wedstrijd moest nog komen. Op 3 seconden voor het eind van het derde speldeel maakte Sprengspeelster Iris Meijer een trappende beweging naar haar tegenstander. De scheidsrechter, die er letterlijk met zijn neus boven op stond, kon maar één beslissing nemen: de overtreedster met een rode kaart uit het water sturen. Vanonder de douche kon zij de verrichtingen van haar teamgenoten verder volgen.
Door deze straf moest De Spreng in het laatste speldeel vier minuten met een speelster minder de wedstrijd vervolgen. Prachtig om te zien hoe gedisciplineerd De Spreng in de eindeloos ingestudeerde verdedigingstand ging spelen. Nimmer viel er een gaatje van waaruit de tegenstander kon scoren. Sterker nog, voortdurend werd door agressief spel, in de goede zin van het woord, de aanval van SGHA onderschept en kon De Spreng zelf nog de aanval zoeken. Toen De Spreng in de laatste twee minuten weer compleet was, kon het niet meer fout gaan. Nicky Zweers scoorde tien seconden voor tijd het laatste doelpunt en bepaalde hiermee de eindstand op 9 – 5.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.