Home / Empe / Gemeente treedt op tegen illegaal tentenkamp in Empe

Gemeente treedt op tegen illegaal tentenkamp in Empe

EMPE – De gemeente Brummen treedt handhavend op tegen de illegale bewoning op het voormalige MaVo-terrein aan de Rijkswaterstaat in Empe. Onlangs hebben enkele personen daar een tentenkamp opgezet met als doel aandacht te vragen voor hun wijze van ‘dicht bij de natuur’-leven.

Het Brummense gemeentebestuur constateert echter dat de wijze waarop dit gebeurt strijdig is met de geldende wetgeving. Hierop zijn de initiatiefnemers en de eigenaar van het perceel gewezen.
Zowel de initiatiefnemers als Rijkswaterstaat ontvangen binnenkort een brief van de gemeente. Daarin verzoekt de gemeente hen een einde te maken aan deze situatie. Het bewonen van dit terrein is namelijk strijdig met de geldende bestemming. De initiatiefnemers en de eigenaar van het terrein krijgen in de brief van de gemeente een termijn van 14 dagen om een einde te maken aan de illegale situatie. Dit is de gebruikelijke procedure bij situaties waarbij sprake is van strijd met het bestemmingsplan.
 

Lees ook

Wandeltocht met wijnproeverij

EMPE – De werkgroepVictory4All, Wijnkoperij Vriezekolk en Michel Hol (boswachter bij Natuurmonumenten) hielden een wandeltocht, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.