Home / Bronkhorst / Vogeltjes kijken

Vogeltjes kijken

BRUMMEN – “Het was weer gezellig, net als alle andere jaren eigenlijk”, vertelt secretaris Moor van Vogelvereniging De Edelzanger uit Brummen. Afgelopen weekend werd de zeventiende nationale vogeltentoonstelling van de vereniging gehouden.

Ondanks dat het aantal leden afneemt, is de belangstelling nog altijd groot. “zowel van de leden als van belangstellenden. We hebben er dit weekend weer een nieuw lid bijgekregen waardoor de teller weer op 35 leden staat”, vertelt Moor.
380 Vogels lieten zich het hele weekend van hun beste kant zien, nadat zij donderdag allemaal weer vakkundig gekeurd waren. Kanaries, grasparkieten, grote parkieten en tropische parkieten deden mee. Het bondskruis, beschikbaar gesteld door de Nbvv, werd dit jaar gewonnen door de heer G. J. Weijenberg. De trofee nam hij met een trotse glimlach in ontvangst.
Na de uitreiking van de prijzen opende de voorzitter, de heer A. van den Hudding, de tentoonstelling en wenste een ieder veel kijkplezier en een leuke show toe.
De Edelzanger kan dan ook terug kijken op een geslaagd weekend met liefhebbers die veel plezier aan de vogelsport beleven. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.