Yagyba wil zwembad in eigen buurt en opent poll

VELP – Yagyba, Sport and health, in Velp wil dat het overdekte zwembad in de buurt blijft. De gemeente Rheden is voornemens om het zwembad van De Dumpel aan de Gruttostraat te sluiten. Twee locaties zijn de laatste twee jaar onderzocht voor de bouw van een nieuw zwembad. De locatie Arnhemsestraatweg direct naast de A12 waar een grootschalig zwembad met Arnhem zou worden gebouwd en de locatie Reigerstraat op de plek van het C-gebouw van het ROC.

Jagyba, het ROC en zwemvereniging PFC Rheden waren om mee te denken over de ontwikkeling en invulling van deze nieuw te bouwen accommodatie. Nu heeft het college Rheden de gemeenteraad geadviseerd om de keuze op de Arnhemsestraatweg te laten vallen, een nieuwbouw samen met Arnhem. Het tussentijdse resultaat 50/50 bij de stemmingen, gaf aan dat het college en haar ambtenaren ook de nodige moeite hadden om tot een definitief besluit te komen.

Yagyba is teleurgesteld over dit advies. “Vooral omdat dit niet in het belang is van de burger en met name voor de buurt”, aldus Yagyba. Daarom heeft Yagyba een poll in het leven geroepen op de website, http://politiekrheden.blogspot.nl/, waar men onder andere kan stemmen voor een zwembad in de Gruttostraat.
Jagyba is voornemens een Preventiecentrum & Leerbedrijf te ontwikkelen met een aanbod voor leer- en werkplekken voor het ROC. PFC Rheden maakt samen met de afdeling Sport & Bewegen van het ROC maatwerkoplossingen op basis van de lokale behoeften. “De gemeente Rheden heeft de sleutel in handen om nu niet te kiezen voor een traditionele ontwikkeling, met jaarlijks grote oplopende tekorten, maar voor een veel bredere maatschappelijke variant”, aldus Yagyba. Wethouder Ronald Haverkamp van Rheden gaf bij het besluit (advies aan gemeenteraad) al aan dat de Gruttostraat een ambitieverhaal is. “Jagyba en ROC-A12 zijn van plan veel uren af te nemen, maar zij kunnen dit niet garanderen en dat is ook logisch. Er zitten dus onzekerheden aan met meer financiële risico’s”, aldus de wethouder in september.
Een ieder die mee wil doen aan de poll, is welkom op de eerdergenoemde site. Op 30 oktober bepaalt de gemeenteraad haar definitieve standpunt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.